خرخر شبانه
خرخر شبانه
خرخر شبانه یکی از علائم انسداد راه های هوایی و مشکلات ساختاری در نواحی بینی و سینوس است ، صدای نا به هنجار خر و پف به دلیل ورود هوا به راه های هوایی تنگ و باریک به وجود می آید که منجر به لرزش گلو و بخش های داخلی بینی می شود .
اگر این روند بسیار شدید و آزاردهنده باشد ، بر کیفیت خواب اثر گذاشته و سلامت فرد را تهدید می کند .
وقفه در تنفس معمول ناشی از گرفتگی راه های هوایی ، گاه درمان های متعددی را می طلبد و گاه با یک تکینک ساده تخصصی رفع می شود .
دکتر محمد اسماعیل هادی زاده جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با ارائه خدمات درمانی نوین و علمی خود کلیه مشکلات ساختاری و عملکردی در حوزه تنفس را به بهترین نحو درمان کرده و تا پایان مراحل درمانی بیماران و مراجعین عزیز را یاری می نماید .
علل خرخر شبانه
شایع ترین علل خرخر شبانه عبارت است از :
- – ضعف عضلات گلو و زبان
- – مصرف نوشیدنی های الکلی
- – گرفتگی کانال های هوایی بینی به هر علت
- – سینوزیت
- – آلرژی یا بیماری هایی مثل سرماخوردگی
- – ساختمان غیرعادی دهان و کام
- – چاقی و اضافه وزن
تشخیص علت مشکل
پزشک متخصص کانال های مرتبط هوایی را مورد ارزیابی قرار می دهد و با بررسی های تصویری یا مشاهدات آندوسکوپی بینی و سینوس علت را شناسایی می کند .
در برخی موارد نیاز به انجام تست های به خصوصی است تا تشخیص دقیق انجام گیرد مثلا در این مورد آندوسکوپی بینی پزشک را در شناسایی مشکل و اتخاذ بهترین تصمیم یاری خواهد کرد .
خطرات احتمالی
وقفه در انجام تنفس در این خواب یکی از خطرات خرخر شبانه بوده و علاوه بر این تنفس ناقص موجب پیدایش مشکلات فشار خون و ضربان قلب می شود .
در مورد کودکان این مشکل می تواند نماینده عارضه ای جدی در بخش های هوایی باشد ولی اگر گهگاه شاهد خرخر کودک خود هستید جای هیچگونه نگرانی نیست و این علامت اگر کوتاه مدت باشد امری طبیعی است و جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود .
خر و پف در نوزاد یا در کودکان می تواند علامت آپنه یا نفس تنگی باشد که انجام تنفس در شب را با مشکل مواجه می سازد .
درمان خروپف
برای درمان خرخر شبانه می توان از روش های جراحی گوناگون یا تکنیک های غیرجراحی و سبک کمک گرفت .
بسیاری از افراد نسبت به خر خر بی تفاوت هستند ولی عدم درمان می تواند عوارضی که در مطالب قبلی ذکر شد را به همراه داشته باشد ، به همین دلیل برای تشخیص و درمان خرخر شبانه بهتراست به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید.
روش تشخیص علت و درمان بیماری خرخر در کودکان و بزرگسالان متفاوت می باشد.
به طور معمول پزشک متخصص ، بینی ، لوزه ها ، زبان ، کام و فک را بررسی می کند و در کل برای تخشیص علت خروپف، بررسی های لازم در مسیر بینی ، گلو و حلق انجام می شود.
برای درمان خروپف ، روش های طبیعی ، روش های جراحی ، تغییر آداب خوابیدن و عدم مصرف برخی از داروها وجود دارد که متخصص گوش و حلق و بینی بعد از تشخیص علت خر خر در خواب ، بهترین روش درمان را به فرد خواهد گفت.
اضافه وزن ، نحوه خوابیدن فرد و استفاد نکردن از مشروبات الکلی ، مواردی هستند که بستگی به آداب زندگی فرد دارد و بهبود آن ها می تواند منجربه درمان خرخر شود.
هرچند که روش های ذکر شده همیشه پاسخ گو نیستند و در بسیاری از موارد نیاز است که بیماری هایی که زمینه ساز خر و پف هستند ، درمان شوند مانند :
- کم کاری تیروئید
- انسداد بینی
- انحراف تیغه بینی
- بزرگی شاخک های بینی
- تومور داخل بینی و غیره.
در نهایت اتخاذ بهترین و کارآمدترین روش درمانی به عهده پزشک بوده و با صلاحدید وی روش درمانی مناسب انتخاب خواهد شد ولی تا هنگامی که راه های غیرجراحی پاسخگو باشند ، به کار گرفته شده و سلامت بیمار تضمین می شود .