مشکلات بویایی
مشکلات بویایی
بسیاری از بیماران و داوطلبان جراحی بینی نگران بروز مشکلات بویایی بعد از عمل بینی هستند، در خصوص این مسئله پاسخ های گوناگونی وجود دارد.
درهر حال اگر جراحی بینی توسط یک پزشک متخصص و متبحر و با تجربه صورت پذیرد ، اقدامات مراقبتی به شکل اصولی و دقیق رعایت شوند و کلیه دستورالعمل های پزشک بعد از جراحی مد نظر قرار بگیرد ، هیچ مشکلی ساختار و عملکرد بینی را تهدید نخواهد کرد .
بعد از جراحی بینی
بسیاری از افراد در زمان های ابتدایی پس از عمل بینی دچار اختلال در بویایی و کم شدن این حس می شوند که با گذشت مدت زمانی اندک و با سپری شدن دوره بهبودی ، حس بویایی قوت می گیرد و همچون گذشته به کار خود ادامه می دهد .
بروز مشکلات بویایی و ضعیف شدن این حس پس از عمل ، به علت ورم و التهاب های بینی در ساختار درونی است که با خوابیدن ورم ها و باز شدن مجراهای تنفسی و هوایی ، این نقیصه خود به خود برطرف می شود .
ساختمان درونی بینی
آن بخش از بینی که به دریافت حس بویایی اختصاص دارد ، اگر به شکل ساده تشریح شود ، دارای محفظه هایی است که از انتها به اعصاب بویایی متصل شده اند که در زمان عمل دم ، هوایی که به درون بینی راه می یابد ، به داخل محفظه های مذکور رفته و از راه اعصاب بویایی ، بوی هوای استشمام شده به مغز می رسد و احساس را درگیر می سازد .
با انجام عمل بینی مجراهایی که در اطراف محفظه های این عضو جای دارند ، دچار ورم و التهاب شده و تنگ تر می شوند به این ترتیب مشکلات بویایی و نارسایی هایی ظاهر می شوند که طبق نظر پزشکان جراح بینی این امر کاملا طبیعی است .
نقش جراح بینی
حتی اگر بهترین جراح بینی هم بینی شما را عمل کند باز هم در روزهای ابتدایی و تا هفته های آغازین پس از عمل ممکن است مشکلات بویایی داشته باشید ولی به دلیل رعایت نکات استاندارد در تغییر وضعیت بینی و به علت رعایت مسائل حساس و عملکردی پس از اندک زمانی ، عملکرد بینی حالت نرمال و طبیعی پیدا خواهد کرد و جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود .
تاثیر رینوپلاستی بر مشکلات بویایی
با مطالعه مطالب قبلی مشخص شد که مشکلات بویایی ناشی از جراحی بینی ، دوام همیشگی ندارند و به طور موقت هستند.
یکی دیگر از سوالات بیماران در ارتباط با تاثیر جراحی بینی بر مشکلات بویایی می باشد.
بسیاری از افراد به دلیل بهبود عملکرد بینی و بهبود بویایی اقدام به رینوپلاستی می کنند.
افرادی که دچار انحراف بینی هستند به طور معمول از افراد عادی ، حس بویایی ضعیف تری دارند .
در چنین شرایطی پس از انجام جراحی انحراف بینی یا سپتوپلاستی ، مشکلات بویایی ناشی از تیغه سپتوم بینی برطرف می شود و بویایی بیمار بهبود می یابد.
علاوه بر انحراف بینی ، پولیپ بینی نیز می تواند از کیفیت بویایی فرد بکاهد در چنین شرایطی ، بیماران پس از انجام جراحی های درمانی بینی که مرتبط با بهبود عملکرد بینی می باشد دچار تقویت حس بویایی می شوند.
در نتیجه اگر کاهش بویایی به دلیل مشکلاتی چون انحراف بینی ، پولیپ بینی با دیگر اختلالات بینی با انجام رینوپلاستی قابل درمان می باشد.
جراحی بینی علاوه بر زیبایی فرم بینی منجربه بهبود عملکرد بینی نیز می شود و می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.