پروتز بینی
پروتز بینی:
گاه نیاز به انجام جراحی ترمیم بینی یا جراحی ثانویه است . بنا بر هر دلیلی تصمیمات این جراحی اتخاذ شده و ایرادات موجود که جنبه عملکردی یا جنبه فرمی و زیبایی دارند برطرف می شوند . به هر ترتیب اگر احتیاج به اضافه نمودن حجم بود یا نواقصی در بینی وجود داشت که تامین بافت جایگزین را طلبید ، می توان از پروتز بینی بهره گرفت . این گزینه با رفع کمبودهای به وجود آمده طی جراحی قبلی مشکلات ساختاری و اساسی بینی را رفع کرده و دارای مزایا معایبی است که در ادامه بررسی می کنیم .
کاربرد پروتز :
امکان دارد در جراحی های پیشین ، پل بینی به میزان زیاد تحلیل رفته و یا بافت های دیگر بینی که از جنس غضروف هستند، به حد زیادی برداشت شوند که در نتیجه فرورفتگی ها و نقصان های بینی مشهود شده و از عملکرد بینی نیز می کاهد که به این ترتیب با جراحی ترمیمی بینی کمبودهای موجود جایگزین شده و نارسایی های عملکردی و اشکالات فرمی درمان می شوند . برای درمان نقصان های پل بینی اولین گزینه پزشکان استفاده از گرافت است ولی اگر مدت زمان جراحی اجازه برداشت بافت های طبیعی گرافت از بدن بیمار را ندهد ، می توان از پروتز استفاده نمود همچنین اگر ابعاد و سایز بافت های غضروفی بدن با سایز مد نظر همخوانی نداشت ، از پروتز بینی استفاده می شود .
جنس پروتز بینی :
پروتز های متداول در جراحی ترمیم بینی که از سوی پزشکان انتخاب می شوند ، عموما دارای جنس سیلیکونی بوده و حتی بعضی از پزشکان جراح بینی از پروتز برند medpor هم با توجه به سوابق آن بهره می گیرند .
مزایا :
– جذب نشدن از طرف بدن
– عدم امکان خم شدگی و تغییر شکل پس از جراحی
– توان شکل پذیری و دارای قابلیت تراش پذیری به منظور ایجاد فرم مناسب
معایب :
– امکان بروز عفونت
– امکان حرکت و جا به جا شدن
– اتصال دشوار با بافت های زیرین .
با تشکر مدیریت سایت دکتر محمد اسماعیل هادی زاده جراح پلاستیک و متخصص گوش و حلق و بینی .